Duitsland in doelpuntrijk duel gelijk tegen Turkije: 3-3

8 okt 2020, 00:54

Duitsland en Turkije hebben hun onderlinge oefenwedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld. Daar zal met name de ploeg van bondscoach Joachim Löw ontevreden mee zijn, want de Duitsers gaven in Keulen tot drie keer toe een voorsprong uit handen.

Julian Draxler maakte het enige doelpunt voor rust namens Duitsland. Direct na rust strafte Ozan Tufan matig uitverdedigen de Duitsers af (1-1). Debutant Florian Neuhaus bracht de Duitsers weer op voorsprong, waarna Turkije opnieuw langszij kwam na slecht uitverdedigen van de Duitsers. Efecan Karaca scoorde.

Luca Waldschmidt leek het duel in de slotfase in het voordeel van Duitsland te beslissen, maar een doelpunt in blessuretijd van Kenan Karaman leverde Turkije alsnog een gelijkspel op.

In de Nations League treft Duitsland zaterdag Oekraïne en volgende week dinsdag staat het duel met Zwitserland op het programma. De Duitsers hebben sinds de start van de Nations League in 2018 nog geen wedstrijd weten te winnen in het landentoernooi.