Terug

Volg Vandaag Inside

Doelpunten Kums helpen Anderlecht aan zege

Doelpunten Kums helpen Anderlecht aan zege

11 nov 2018, 17:36

BRUSSEL (ANP) - Met zijn eerste twee competitiedoelpunten in dienst van Anderlecht heeft Sven Kums zijn club aan een 2-0-zege op AA Gent geholpen. De middenvelder, ooit nog actief voor Heerenveen, kwam in de zomer van 2017 over van het Italiaanse Udinese. Daarvoor speelde hij drie seizoenen voor Gent, waarmee hij in 2015 de Belgische landstitel veroverde.

Kums opende de score al in de vierde minuut uit een vrije trap. Gent speelde vanaf de 34e minuut met tien man nadat Birger Verstraete na een zware overtreding, op advies van de VAR, met rood naar de kant moest. Echt overtuigend speelde de thuisclub niet, maar Kums wist ook na rust te scoren. In blessuretijd raakte Gent nog een speler kwijt met rood: de Oekraïner Igor Plastoen. Door de zege komt Anderlecht op 30 punten uit vijftien duels. Koploper Genk heeft er 34 en komt zondagavond nog in actie. Na vijftien speeldagen is de competitie in België halverwege het reguliere seizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.