Terug

Volg Vandaag Inside

Doelman Perin van Juventus terug naar Genoa

Doelman Perin van Juventus terug naar Genoa

2 jan 2020, 22:13

De Italiaanse doelman Mattia Perin speelt de rest van dit seizoen voor CFC Genoa. De hekkensluiter van de Serie A huurt de 27-jarige keeper voor een half jaar van Juventus, waar Perin derde keus was achter Wojciech Szczesny en Gianluigi Buffon.

Perin speelde vorig seizoen nog negen wedstrijden in de Serie A, maar na de terugkeer van de 41-jarige Buffon naar Turijn werd hij 'gedegradeerd' tot nummer 3 in de rangorde bij Juventus. De Italiaan kiest daarom voor een tijdelijke terugkeer naar Genoa, de club waarbij hij doorbrak en uitgroeide tot international. Perin ging als reservekeeper mee naar het WK 2014 en speelde twee interlands voor de 'Azzurri'.

Juventus betaalde in 2018 zo'n 15 miljoen euro om de doelman over te nemen van Genoa. De ploeg uit Genua staat nu onderaan in de Italiaanse voetbalcompetitie en heeft samen met Lecce de meest gepasseerde defensie. Beide clubs kregen in zeventien wedstrijden 35 doelpunten tegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.