Terug

Volg Vandaag Inside

  Doelman Atalanta besmet met coronavirus

Doelman Atalanta besmet met coronavirus

24 mrt 2020, 23:50

Bij de Italiaanse voetbalclub Atalanta uit Bergamo is de eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Doelman Marco Sportiello testte positief. Hij vertoont momenteel geen ziekteverschijnselen.

Sportiello en zijn ploeggenoten, onder wie de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon, zijn uit voorzorg in quarantaine gegaan. "Deze afzondering zal komende vrijdag voorbij zijn", aldus de clubleiding.

Sportiello is de vijftiende drager van het gevreesde virus in de Serie A. Bergamo is in het zwaar getroffen Italië de provincie met de meeste coronabesmettingen (6728).

Volgens de burgemeester van de stad Bergamo heeft het duel in de Champions League tussen Atalanta en Valencia op 19 februari in Milaan een rol gespeeld in het hoge aantal besmettingsgevallen. "Het was heel druk in het stadion en na afloop in de horeca. Die avond was er absoluut een sterke escalatie van mensen die besmet raakten."

Sportiello zat bij dat duel op de bank. Valencia maakte vorige week bekend dat sinds de trip naar Italië ruim een derde van de spelersgroep en begeleidingsstaf positief heeft getest op het gevreesde longvirus.

VIDEO - Samenvatting Atalanta Bergamo - Valencia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.