Terug

Volg Vandaag Inside

Doelman Akinfejev stopt in Russische elftal

Doelman Akinfejev stopt in Russische elftal

1 okt 2018, 13:54

MOSKOU (ANP) - Doelman Igor Akinfejev stopt als international van Rusland. De 32-jarige keeper van CSKA Moskou was op het afgelopen WK een van de uitblinkers in de ploeg van het gastland. Zo stopte hij twee strafschoppen in de achtste finale tegen Spanje.

Het WK eindigde voor Rusland in de kwartfinale, ook via strafschoppen, tegen Kroatië. Akinfejev stopte één penalty, maar dat bleek niet genoeg om de laatste vier te bereiken. ,,Het was een enorme eer om aanvoerder te zijn van Rusland op 'ons' WK. Daar had ik zelfs niet van durven dromen. Het gebeurde toch en was het hoogtepunt van mijn carrière'', zei de doelman maandag. ,,We hebben geen medaille gewonnen, maar toch was het toernooi een groot succes. Na vijftien jaar voor mijn land te hebben gespeeld, is het tijd om plaats te maken voor jeugd en me te focussen op mijn club.''

Akinfejev kwam tot 111 interlands en deed mee aan twee WK's en drie EK's. Sinds 2003 is hij de vaste doelman van CSKA Moskou, waarmee Akinfejev zes keer kampioen werd en in 2005 de UEFA Cup won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.