Terug

Volg Vandaag Inside

Doden en gewonden in Parijs door schietpartij

Doden en gewonden in Parijs door schietpartij

23 dec 2022, 13:43

In Parijs zijn twee mensen omgekomen door een schietpartij in het tiende arrondissement. Vier mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De vermoedelijke schutter is gearresteerd, volgens justitie is het een man van 69 jaar oud.

De schietpartij vond kort voor 12.00 uur plaats op de Rue d'Enghien, in het centrum van Parijs. Volgens omstanders werd er geschoten in een Koerdisch centrum, een restaurant en een kapsalon. Over het motief van de dader is nog niets bekend. De vermoedelijke schutter zou uiteindelijk zijn aangehouden in de kapsalon, waar volgens getuigen twee mensen in hun benen waren geschoten.

"Het was totale paniek, we hoorden zeven of acht schoten en sloten onszelf op in de winkel", zegt een winkeleigenaar tegen persbureau AFP.

Locoburgemeester van Parijs Emmanuel Grégoire bedankt de politie voor het snelle ingrijpen. "We gaan overleggen met de politie wat er precies is gebeurd. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers." Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gaat naar de plek waar geschoten werd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.