Terug

Volg Vandaag Inside

Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab

3 feb 2024, 19:41

De dodelijke explosie in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen, meldt de politie. Door de ontploffing en brand maandag in Rotterdam-Zuid kwamen drie mensen om.

De politie heeft op de rampplek verschillende attributen gevonden die te maken kunnen hebben met de fabricage van drugs en kwam zo op het spoor van de nu aangehouden man. "Wat zijn exacte rol is, wordt onderzocht", aldus de politie. "Uiteraard onderzoekt de politie ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie." Het onderzoek is nog in volle gang en de politie roept getuigen op zich te melden.

De Telegraaf meldt dat de 34-jarige man die zaterdag werd aangehouden de oom is van het 22-jarige dodelijke slachtoffer van de explosie. De politie wil hier niks over zeggen en houdt het bij de leeftijd, woonplaats en het geslacht van de verdachte.

De explosie gebeurde maandagavond onder een wooncomplex en de ravage was enorm. Drie mensen werden vermist, maar hulpdiensten konden niet direct naar hen op zoek, omdat de situatie ter plekke te gevaarlijk was. De hele week zijn werkzaamheden uitgevoerd om de omgeving veilig genoeg te maken. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen.

Woensdag werd een eerste stoffelijk overschot van een 43-jarige man gevonden. Donderdagavond haalden hulpverleners het lichaam van een 22-jarige man onder het puin vandaan. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 33-jarige man die werd vermist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.