Terug

Volg Vandaag Inside

Doan met Japan door op Azië Cup

Doan met Japan door op Azië Cup

13 jan 2019, 17:37

ABU DHABI (ANP) - Ritsu Doan heeft zich met het Japanse elftal al verzekerd van een plek in de achtste finales van het toernooi om de Azië Cup. Japan won in Abu Dhabi ook de tweede groepswedstrijd, tegen Oman: 1-0. Genki Haraguchi maakte halverwege de eerste helft uit een strafschop het enige doelpunt.

Doan, dit seizoen een van de weinige uitblinkers bij FC Groningen, begon opnieuw in de basis. De middenvelder werd in de slotfase met geel op zak gewisseld. De 20-jarige Doan had vier dagen eerder met een doelpunt bijgedragen aan de winst op Turkmenistan in de eerste groepswedstrijd: 3-2. Met zes punten is Japan al zeker van een vervolg op het toernooi. De 'Blue Samurai' spelen in groep F nog tegen Oezbekistan. Japan was vier keer kampioen van Azië, voor het laatst in 2011.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.