Terug

Volg Vandaag Inside

Djokovic keert bijna jaar na verbanning terug in Australië

Djokovic keert bijna jaar na verbanning terug in Australië

27 dec 2022, 11:35

Bijna een jaar nadat hij Australië werd uitgezet, is Novak Djokovic terug in dat land. De Servische tennisser arriveerde volgens toernooidirecteur Craig Tiley van de Australian Open dinsdag in Adelaide, waar hij komende week meedoet aan een ATP-toernooi ter voorbereiding op het grandslam in Melbourne.

Begin dit jaar werd Djokovic (35) door de rechter uitgesloten van deelname aan de Australian Open, omdat hij weigerde zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij werd na een dagenlange juridische strijd het land uit gezet.

De Serviër dacht met een medische ontheffing te kunnen meedoen aan de Australian Open en vloog naar Melbourne, maar de autoriteiten hielden hem op het vliegveld tegen. Djokovic raakte zijn visum voor Australië kwijt. In eerste instantie zou de 21-voudig grandslamkampioen daardoor ook drie jaar niet welkom zijn in het land. Omdat de vaccinatieplicht inmiddels is opgeheven in Australië, kreeg Djokovic van de autoriteiten een tijdje geleden toch weer een visum.

Toernooidirecteur Tiley hoopt dat de voormalig nummer 1 van de wereld op een respectvolle manier wordt ontvangen door het publiek. "Op dit moment landt hij in Adelaide. We zijn blij dat hij terug is in Australië. Ik heb er veel vertrouwen in dat de Australische fans op hem zullen reageren zoals we hopen", aldus Tiley, die nogal wat kritiek kreeg vanwege de manier hoe de organisatie begin dit jaar omging met de zaak-Djokovic. Zo zou hij de Serviër verkeerd hebben geïnformeerd over de voorwaarden om in coronatijd mee te doen aan de Australian Open.

Djokovic verbleef de afgelopen weken in het Midden-Oosten. Hij deed in Dubai mee aan een demonstratietoernooi en was in Qatar te gast bij de finale van het WK voetbal tussen Argentinië en Frankrijk. Djokovic werd vanwege zijn vaccinatiestandpunt niet alleen geweigerd in Australië, maar ook in Noord-Amerika. Hij ontbrak daardoor ook op de US Open. De Serviër veroverde op Wimbledon wel zijn 21e grandslamtitel (één minder dan recordhouder Rafael Nadal) en hij was de beste op de ATP Finals in Turijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.