Terug

Volg Vandaag Inside

DJ Blind draait een swingend en druk seizoen

DJ Blind draait een swingend en druk seizoen

26 nov 2018, 08:07

ATHENE (ANP) - Als Ajax de uitwedstrijd tegen AEK Athene tot een goede einde brengt en mag overwinteren in de Champions League, dan speelt de telefoon van Daley Blind een belangrijk rol op de afterparty. Want daarop staat muziek waarop alle spelers in de kleedkamer lekker los kunnen gaan.

Dj Daley merkte afgelopen zomer na zijn terugkeer dat het maar stil was in de kleedruimte. ,,Toen heb ik met wat vrienden een lijstje gemaakt", vertelt hij. ,,Nu hebben we al zo'n honderd nummers. De materiaalmensen nemen een geluidsbox mee. Voor de wedstrijden draaien we wat rustiger dan na een mooie zege."

Blind luistert graag naar de Swedish House Mafia en Martin Garrix. ,,Maar we draaien ook Franse, Braziliaanse en Nederlandse nummers ", vertelt de zestigvoudig international die bij Oranje lang Wesley Sneijder voor dj zag spelen. ,,Daarna regelde Memphis dat en nu Virgil van Dijk."

Nations League

De juiste muziek werkt sfeerverhogend, net als goede prestaties. In het begin van het seizoen had Daley blind getekend voor de recente resultaten van Ajax en Oranje. ,,Het was maar afwachten of we de groepsfase van de Champions League zouden halen", bekent hij. ,,En nu kunnen we naar de achtste finales en zijn we met Nederland ploegen als Frankrijk en Duitsland voorgebleven in de Nations League."

Het moet nog december worden maar Blind staat alweer voor zijn 31e wedstrijd van het seizoen. En dan te bedenken dat hij nog op het strand lag toen veel van zijn ploeggenoten al in training waren. ,,Ik had even nodig, maar ben nu echt fit. Ik pak ook mijn rust als dat nodig is. Vroeger trainde ik vaak door met pijntjes."

Vorm

Blind raakt ook steeds beter in vorm, zo was goed te zien in de laatste duels van Ajax en Oranje. Al valt lang niet iedereen dat op, hoort en leest de Amsterdammer als hij televisie kijkt of over het internet surft. Geen speler van Ajax wordt zo kritisch benaderd als Blind. ,,Mijn vader had het vroeger ook vaak. Misschien ligt het aan onze achternaam", lacht hij. ,,Ik laat merken dat ik baal als ik een foute bal geef. Misschien valt dat anderen dan extra op. Het lijkt soms ook wel of mensen verwachten dat ik nu ook heel veel ga scoren omdat ik van een topclub uit de Premier League ben teruggekomen."

,,Ach, het heeft mij alleen maar sterker gemaakt", verwijst Blind naar zijn critici. ,,Het is een goede beslissing geweest om terug naar Ajax te komen. Ik ben pas 28 jaar en denk nog lang niet aan afbouwen. Ik wil ook iets winnen. Misschien blijf ik wel altijd hier, wellicht komt er nog eens een mooie kans in het buitenland. We zien het wel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.