Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de tegenstanders van AZ in de groepsfase van de Conference League

Dit zijn de tegenstanders van AZ in de groepsfase van de Conference League

26 aug 2022, 00:00

AZ neemt het in de groepsfase van de Conference League op tegen FC Vaduz uit Liechtenstein, Apollon Limassol uit Cyprus en het Oekraïense Dnipro-1.

De club uit Dnipro, de derde stad van Oekraïne, stond derde toen de competitie werd onderbroken vanwege de militaire invasie van het land door Rusland. Deze week begon de competitie weer, maar Dnipro-1 kwam nog niet in actie. In Cyprus is komend weekend de eerste speelronde in de nieuwe competitie. Apollon werd in de play-offs voor de Europa League uitgeschakeld door Olympiakos via strafschoppen.

FC Vaduz doet voor het eerst mee in de groepsfase van de Conference League nadat in de play-offs Rapid Wien werd verslagen. De club uit de hoofdstad van Liechtenstein speelt zijn competitiewedstrijden op het tweede niveau van Zwitserland, waar het na vijf duels voorlaatste staat.

De eerste wedstrijden in de groepsfase staan gepland voor donderdag 8 september, de laatste voor 3 november.

De club uit Alkmaar moest als winnaar van de Nederlandse play-offs om Europees voetbal drie voorrondes doorstaan. In de laatste rekende de club uit Alkmaar overtuigend af met Gil Vicente uit Portugal en kwam het terecht in pot 1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.