Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de shirts waarmee Oranje op het WK in Qatar gaat spelen

Dit zijn de shirts waarmee Oranje op het WK in Qatar gaat spelen

15 sep 2022, 10:20

De KNVB en kledingsponsor Nike presenteerden donderdag het thuis- en uitshirt dat Oranje eind dit jaar ook gaat dragen op het WK in Qatar. Het thuisshirt is zoals gebruikelijk oranje, voor het uitshirt grijpt Nike terug op koninklijk blauw als kleur. De afgelopen jaren speelde het Nederlands elftal de uitwedstrijden in een zwart tenue met oranje accenten.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal showt volgende week donderdag in Warschau tegen Polen het blauwe uittenue, drie dagen later dragen de spelers het oranje tenue in Amsterdam tegen België. In dat shirt zijn met donkere vegen de manen van de Nederlandse leeuw te zien.

Op het WK van 2014 speelde Oranje ook in een blauw uittenue. Onder leiding van Van Gaal pakte de nationale ploeg toen brons in Brazilië. "Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken", zegt aanvoerder Virgil van Dijk in een persbericht. "Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land."

Oranje start het WK op 21 november tegen Senegal en speelt daarna in de groep tegen Ecuador (25 november) en gastland Qatar (29 november).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.