Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op het WK in Qatar

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op het WK in Qatar

31 mrt 2022, 11:30

Inmiddels zijn 29 van de 32 WK-deelnemers bekend. Vrijdag om 18:00u Nederlandse tijd wordt er geloot voor het Wereldkampioenschap in Qatar van komende winter en dan weet Oranje welke drie tegenstanders het treft in de groepsfase. De ploeg van Louis van Gaal is op basis van de wereldranglijst ingedeeld in Pot 2, wat betekent dat het sowieso een topland (óf gastland Qatar) uit Pot 1 zal treffen. Nederland treft daarnaast ook nog een tegenstander uit Pot 3 en Pot 4. In één poule mogen maximaal twee Europese landen zitten, en van de overige continenten mogen geen twee landen bij elkaar in de poule worden ingedeeld. Bekijk hieronder alle mogelijke tegenstanders van het Nederlands Elftal.

Pot 1: Qatar, Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal.

Pot 2: Mexico, Verenigde Staten, Nederland, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Uruguay en Kroatië.

Pot 3: Senegal, Iran, Japan, Marokko, Servië, Polen, Zuid-Korea en Tunesië.

Pot 4: Kameroen, Canada, Ecuador, Saudi-Arabië, Ghana, Wales/Schotland/Oekraïne, Costa-Rica/Nieuw-Zeeland en Peru/Australië/Verenigde Arabische Emiraten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.