Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de 11 namen van Oranje tegen Polen

Dit zijn de 11 namen van Oranje tegen Polen

18 nov 2020, 20:19

De basisopstelling van het Nederlands elftal is woensdag in de Nations League-wedstrijd tegen Polen op vier plaatsen aangepast in vergelijking met het duel tegen Bosnië en Herzegovina (3-1) van zondag.

Bondscoach Frank de Boer laat de backs Denzel Dumfries en Owen Wijndal buiten zijn team. Hans Hateboer en Patrick van Aanholt zijn de vervangers.

De andere twee wijzigingen zijn in de voorhoede. Luuk de Jong, de enige speler uit de selectie die de voorbije twee duels tegen Spanje (1-1) en Bosnië helemaal meedeed, zit op de reservebank. Memphis Depay schuift door naar de positie van centrale aanvaller. PSV'er Donyell Malen neemt links voorin de plek van Depay over. Rechtsbuiten Steven Berghuis is zijn plek ook kwijt en wordt vervangen door Calvin Stengs.

Robert Lewandowski

De Boer gaf dinsdag op zijn afsluitende persconferentie al aan dat hij, met het oog op het drukke schema van de spelers, wijzigingen ging doorvoeren. "Ik wil wat frisse benen hebben", vertelde hij.

Bij Polen doet Robert Lewandowski gewoon mee. De aanvoerder was zondag na de nederlaag van 2-0 bij Italië teleurgesteld. Lewandowski vond dat bondscoach Jerzy Brzeczek een aantal tactische fouten had gemaakt. Hij zei ook dat hij licht geblesseerd was, maar dat lijkt dus wel mee te vallen. Lewandowski was dinsdag ook al van de partij tijdens de afsluitende training.

Final Four

Oranje kan nog als eerste eindigen in de groep en daarmee het finaletoernooi van de Nations League halen. Een overwinning op Polen is daarvoor nodig en Nederland moet hopen dat Italië gelijkspeelt of verliest bij Bosnië en Herzegovina. Italië leidt nu met 9 punten, voor Nederland met 8 punten en Polen met 7 punten. Bosnië en Herzegovina is laatste met 2 punten. Als Italië verliest en Nederland gelijk speelt, gaat Italië op basis van een beter onderling resultaat naar de 'Final Four'. De Italianen wonnen namelijk in Amsterdam met 1-0. In Bergamo eindigde het duel onbeslist: 1-1.

Opstellingen:

Polen: Fabianski; Kedziora, Glik, Bednarek en Reca; Placheta, Klich, Zielinski, Krychowiak en Jozwiak; Lewandowski.

Nederland: Krul; Hateboer, De Vrij, Blind en Van Aanholt; Klaassen, Wijnaldum en Frenkie de Jong; Stengs, Depay en Malen.

Johan adviseerde Frank de Boer in Veronica Inside: 'Zet Botman op Lewandowski'. Bekijk hieronder het fragment.

Johan adviseert De Boer: 'Zet Botman op Lewandowski'
1:42
Johan adviseert De Boer: 'Zet Botman op Lewandowski'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.