Terug

Volg Vandaag Inside

Wijffels ziet het voetbal veranderen: 'Dat is nu een belangrijke factor in de titelstrijd'

Wijffels ziet het voetbal veranderen: 'Dat is nu een belangrijke factor in de titelstrijd'

3 dec 2021, 12:22

Ondanks de ogenschijnlijke overmacht van Ajax, staan Feyenoord en PSV op een niet-onoverbrugbare achterstand, waardoor de race voor het kampioenschap nog niet beslist lijkt. In de AD Voetbalpodcast laat Maarten Wijffels zich uit over de beslissende factor in de titelstrijd. Hij denkt dat de vleugelaanvallers weleens het verschil kunnen gaan maken.

Wijffels zag afgelopen periode vooral de buitenspelers indruk maken in de Eredivisie, zoals Luis Sinisterra bij Feyenoord en Antony bij Ajax. 'Ik las toevallig deze week nog een quote terug van Ryan Babel, die vertelde hoe hij was opgeleid bij Ajax. Hij zegt: Bij Ajax was de eerste taak voorzetten geven, maar nu is de eerste taak naar binnen trekken en proberen die bal in de kruising te krullen', vertelt de AD-verslaggever.

'Er zijn er dus een paar die dat kunnen, bijvoorbeeld Antony tegen Willem II. Geweldig! Maar die rol is helemaal veranderd. De oude nummers 10 zijn de mannen aan de zijkant geworden. Dat is hoe het voetbal nu geworden is. Het wordt nu een belangrijke factor in de titelstrijd. Wie de beste buitenspelers met het meeste rendement heeft, die...', stelt Wijffels. 'Voorlopig is dat overduidelijk Ajax, alhoewel, Gakpo natuurlijk ook een enorm rendement had tot hij geblesseerd raakte.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.