Terug

Volg Vandaag Inside

Dit verdient Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal

Dit verdient Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal

22 juli 2022, 16:25

Louis van Gaal strijkt een vorstelijk salaris op als bondscoach van het Nederlands elftal, als we het onderzoek van Finance Football mogen geloven. Van Gaal is de op vier na bestbetaalde bondscoach op het WK van komende winter.

Volgens Finance Football verdient Van Gaal 2,9 miljoen euro op jaarbasis. Onduidelijk is of het gaat om bruto- of nettobedragen en of eventuele bonussen worden meegenomen.

Van alle bondscoaches die op het WK in Qatar actief zijn, hoeft Van Gaal qua salaris alleen Hansi Flick (Duitsland, 6,5 miljoen euro), Gareth Southgate (Engeland, 5,8 miljoen euro), Didier Deschamps (Frankrijk, 3,8 miljoen euro) en Tite (Brazilië, 3,6 miljoen euro) voor zich te dulden.

De slechtst betaalde bondscoach van alle landen die meedoen aan het WK van komende winter is Jalel Kadri van Tunesië. Hij verdient 130.000 euro op jaarbasis. Bekijk de hele lijst hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.