Terug

Volg Vandaag Inside

Dit verdienen wielrenners in de Tour de France van 2022

Dit verdienen wielrenners in de Tour de France van 2022

15 juli 2022, 21:30

Vrijdag werd alweer de dertiende etappe van de Tour de France verreden. De wielrenners begonnen op 1 juli in Denemarken aan De Ronde van Frankrijk, terwijl de atleten op 24 juli in Parijs aankomen voor de laatste etappe. Gedurende de Tour valt er voor verschillende prestaties prijzengeld te verdienen. Maar hoeveel bedraagt dat in 2022?

Allereerst de etappe-zeges. In totaal zijn er 21 mogelijkheden voor wielrenners om een etappe te winnen. De sporter die de finish als eerste overgaat mag 11.000 euro bijschrijven, gevolgd door respectievelijk 5.500 en 2.800 euro voor plek twee en drie.

Uiteindelijk staat er na de finish op de Champs-Élysées één wielrenner bovenaan in het algemeen klassement en draagt de gele trui. Deze persoon mag maar liefst 500.000 euro bijschrijven. De wielrenner die als tweede eindigt in het klassement verdient beduidend minder: 200.000 euro terwijl plek drie nog maar de helft dáárvan krijgt.

Daarnaast strijden de deelnemers aan De Ronde van Frankrijk voor het sprintersklassement (groene trui), bergklassement (bolletjestrui) en jongerenklassement (witte trui). De winnaars van deze ranglijsten kunnen respectievelijk 25.000 (sprinters en berg) en 20.000 euro (jongeren) verwachten. Het bedrag voor de nummers twee en drie is voor alle drie de klassementen hetzelfde: 15.000 en 10.000 euro. Verder is er ook nog het ploegenklassement. Het beste team krijgt in totaal 50.000 euro, voor zilver wordt 30.000 euro uitgekeerd en de ploeg die brons pakt krijgt 20.000 euro.

Tot slot is er ook prijzengeld te verdienen voor de meest aanvallende wielrenner van de dag (2.000 euro) en over de gehele tour (20.000 euro) én worden binnen etappes bedragen uitgekeerd voor winnaars van tussensprints (1.500 euro) en bergsprints (800 euro).

Prijzengeld verdelen

Het is gangbaar dat het totaal opgehaalde prijzengeld wordt verdeeld onder alle renners binnen een ploeg. Zo profiteert niet alleen de kopman van zijn overwinningen, maar de gehele ploeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.