Terug

Volg Vandaag Inside

Dit verdienden Irene Schouten en Suzanne Schulting aan hun olympische medailles

Dit verdienden Irene Schouten en Suzanne Schulting aan hun olympische medailles

22 feb 2022, 12:33

Irene Schouten en Suzanne Schulting waren goed voor 8 van de 17 Nederlandse medailles in Peking. Naast een geweldige sportieve prestatie, levert het beide vrouwen ook nog een flink geldbedrag op. Maar hoeveel keert het NOC*NSF eigenlijk uit aan Schouten en Schulting?

Aan elke gewonnen medaille zit ook een financiële vergoeding vast. Goud levert 30.000 euro op, zilver levert 22.500 euro op en voor brons krijgen de Olympiërs 15.000 euro. Dit zijn de bedragen die de atleten winnen bij hun eerste plak. Medailles die daarna gewonnen worden leveren een kleiner bedrag op. Er zit namelijk een verdeelsleutel aan de vergoedingen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De driemaal goud en één keer brons van Schouten levert dus geen ruime ton op, maar 62.500 euro. Schulting veroverde twee keer goud, één keer zilver en een bronzen plak op de Olympische Spelen. Deze prestatie was goed voor 55.000 euro. Bij terugkomst in Nederland gaat er ook nog een bepaald percentage aan belasting van het verdiende bedrag af. Voor de succesvolle sporters van de Spelen in Peking valt waarschijnlijk het meeste geld te verdienen met nieuwe lucratieve sponsordeals.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.