Terug

Volg Vandaag Inside

Dit verdiende de bestbetaalde Formule 1-coureur Max Verstappen in 2022

Dit verdiende de bestbetaalde Formule 1-coureur Max Verstappen in 2022

4 dec 2022, 10:34

Max Verstappen is dit jaar volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes de best verdienende Formule 1-coureur. De 25-jarige wereldkampioen van Red Bull Racing mocht volgens Forbes in 2022 maar liefst 60 miljoen dollar, omgerekend zo'n 57 miljoen euro, bijschrijven: 40 miljoen aan vast salaris en 20 miljoen aan bonussen.

Daarmee verdiende Verstappen meer dan Lewis Hamilton (37) van Mercedes, die volgens het blad 55 miljoen dollar opstreek. Fernando Alonso, 41 jaar inmiddels en uitkomend voor Alpine, was goed voor een jaarsalaris van 30 miljoen dollar.

De ploeggenoot van Verstappen, de Mexicaan Sergio Pérez, verdiende bij Red Bull minder dan de helft van de Nederlander. Pérez mocht volgens Forbes 26 miljoen dollar bijschrijven. Hij staat daarmee net naast het podium als het gaat om jaarsalarissen.

In totaal verdienden de tien bestbetaalde coureurs 264 miljoen dollar, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.