Terug

Volg Vandaag Inside

Dit kan Ajax verdienen bij plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League

Dit kan Ajax verdienen bij plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League

15 mrt 2022, 18:27

Ajax strijdt dinsdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Benfica niet alleen voor sportief succes. De club uit Amsterdam is met een zege op de Portugezen een plek in de kwartfinales en ook ruim 13 miljoen euro rijker. In dat geval lopen de inkomsten van dit seizoen in de Champions League al richting de 85 miljoen euro.

Alle kwartfinalisten van de Champions League ontvangen namelijk een premie van 10,6 miljoen euro. Een gewonnen wedstrijd in de koningsklasse van het clubvoetbal levert 2,7 miljoen euro op. De recette van een volle Johan Cruijff ArenA voor het thuisduel met Benfica bedraagt ook zo'n 2 miljoen euro.

Ajax heeft dit seizoen al ruim 70 miljoen euro bij elkaar gevoetbald in de Champions League. Want de club ontving dit seizoen al een startpremie van 15,64 miljoen euro en mocht ruim 20 miljoen euro bijschrijven voor de prestaties van de afgelopen jaren in Europa. Zes overwinningen in de poule en een gelijkspel drie weken geleden tegen Benfica leveren de landskampioen ruim 17,7 miljoen euro aan winstpremies op. Ajax ontving 9,6 miljoen euro voor het overleven van de groepsfase.

Johan Cruijff Arena

Ajax speelde twee groepswedstrijden in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA, goed voor zo'n 4 miljoen euro aan recette. Het stadion bleef tijdens het thuisduel met Sporting Portugal vanwege strenge coronaregels leeg. Ajax haalt dit seizoen naar verwachting zo'n 3 miljoen euro uit de marketingpool met onder meer televisierechten.

Het eerste duel tussen Ajax en Benfica in Lissabon eindigde drie weken geleden in 2-2. Doelpunten in uitduels geven dit seizoen niet meer de doorslag bij een gelijke stand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.