Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is het nieuwe tenue van Oranje

Dit is het nieuwe tenue van Oranje

1 sep 2020, 11:27

De KNVB heeft vrijdagochtend het nieuwe tenue voor Oranje gepresenteerd via de officiële kanalen. In dit shirt is het Nederlands elftal volgend jaar te bewonderen op het EK.

Op de voorkant van het nieuwe tenue van het Nederlands elftal en van de vrouwenploeg staat een grote leeuw. Met donkere oranje lijnen is een leeuw getekend op het oranje shirt. 'Het nieuwe tenue is uniek en ik hou van de boodschap die het uitdraagt', zegt Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje. 'We hebben een leeuwenmentaliteit nodig om succesvol te zijn en we zullen iedereen laten zien hoe trots en sterk we zijn.'

Op de tenues van de nationale ploeg stond altijd al een kleine leeuw, het logo van de KNVB. Voor de vrouwen werd enkele jaren geleden een eigen logo ontworpen, met een afbeelding van een leeuwin. Nu staat de leeuw met een lijnenspel prominent op het shirt.

Het thuistenue is volledig oranje, het nieuwe uitshirt is zwart met oranje accenten. Op de binnenkant van beide shirts staat een kroon afgebeeld, als eerbetoon aan de koninklijke familie.

Oranje-captain Virgil van Dijk reageert op het vertrek van bondscoach Ronald Koeman naar FC Barcelona.. Bekijk het fragment hieronder!

Bron: Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.