Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is het dramatische verhaal achter de littekens van Franck Ribéry

Dit is het dramatische verhaal achter de littekens van Franck Ribéry

17 apr 2021, 18:51

Franck Ribéry, momenteel speler van Fiorentina, staat bekend om een creatieve buitenspeler maar ook om de grote littekens op zijn gezicht. De inmiddels 37-jarige Ribéry vertelde een aantal jaren geleden in een interview met Canal+ openhartig over zijn littekens, maar wat is het verhaal daar nou precies achter?

'Mensen zeiden: "Moet je zijn gezicht zien, kijk naar zijn hoofd. Wat voor litteken is dat? Het ziet er niet uit". Overal waar ik kwam, werd ik aangekeken', vertelde Ribéry. 'En dat was niet omdat ik een goed persoon ben, ik Franck heet of ik een goede voetballer was, maar vanwege mijn litteken.'

Ribéry liep op tweejarige leeftijd zware verwondingen op bij een auto-ongeluk. Hij zou zonder gordel in de auto hebben gezeten en daardoor door het voorruit zijn gevlogen. De Fransman werd na het ongeluk direct in het ziekenhuis geholpen en kreeg maar liefst honderd hechtingen in zijn gezicht.

Tijdens zijn carrière heeft Ribéry alle negatieve aandacht rondom zijn gezicht weten om te zetten in positieve energie. 'Het heeft me karakter en kracht gegeven. Het is niet makkelijk om als kind rond te lopen met zo een litteken. De manier waarop mensen je zien en commentaar hebben, daar heeft mijn familie het moeilijk mee gehad. Ouders van andere kinderen praten over je, dat is wreed. Hoe moeilijk ik het ook had, ik heb nooit in een hoekje staan huilen', aldus Ribéry.

De succesvolste jaren van Ribéry waren bij Bayern München. Met Der Rekordmeister werd hij maar liefst negen keer kampioen van Duitsland, won Ribéry zes keer de DFB-Pokal en in het seizoen 2012/13 won hij de Champions League onder leiding van trainer Jupp Heynckes. Ook werd hij uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.