Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is het bizarre bedrag dat Ajax dit seizoen al verdiende in de Champions League

Dit is het bizarre bedrag dat Ajax dit seizoen al verdiende in de Champions League

25 nov 2021, 08:54

Door de 1-2 zege op Besiktas kan Ajax weer een winstpremie van 2,8 miljoen euro bijschrijven bij het toch al enorme bedrag dat de Amsterdamse club dit seizoen verdiende in de Champions League. De teller staat in totaal op 70,7 miljoen euro.

Al voordat de groepsfase van de Champions League begon was Ajax verzekerd van 36 miljoen euro: een startpremie van 15,64 miljoen euro en een coëfficiëntenpremie van 20,46 miljoen euro.

De goede prestaties van de Amsterdammers schroefden dat bedrag verder op. Met de vijf overwinningen (elk 2,8 miljoen euro) verdiende Ajax 14 miljoen euro en de premie voor het overleven van de groepsfase bedraagt 9,6 miljoen euro.

Daarnaast verdiende Ajax nog 3 miljoen euro uit de market pool en 8 miljoen euro aan recettes. Dat laatste bedrag kan echter nog afnemen als de laatste groepswedstrijd niet in een volle Johan Cruijff Arena kan worden afgewerkt.

In totaal verdiende Ajax dus al 70,7 miljoen euro, en dat bedrag kan alleen nog maar verder oplopen. In de laatste groepswedstrijd tegen Sporting kan Ajax nog 2,8 miljoen euro verdienen bij een overwinning, of 0,93 miljoen euro bij een gelijkspel. Een plek in de kwartfinale levert 10,6 miljoen euro op, een plek in de halve finale 12,5 miljoen euro en een finaleplaats is goed voor 15,5 miljoen euro. Winst van het toernooi levert daarnaast nog eens 4,5 miljoen euro op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.