Terug

Volg Vandaag Inside

'Dit is het Barcelona dat ik wil zien'

'Dit is het Barcelona dat ik wil zien'

17 dec 2020, 09:19

Ronald Koeman heeft genoten van het spel van FC Barcelona tegen Real Sociedad. De Catalanen versloegen de ploeg die samen met Atlético Madrid aan kop gaat in de Spaanse voetbalcompetitie met 2-1, vooral dankzij een sterke eerste helft. "Dit is het Barcelona dat ik wil zien", zei Koeman. "Iedereen heeft alles gegeven. Het grootste verschil was ons spel zonder bal, ook Messi werkte heel hard en hielp bij het drukzetten. Dat is de instelling die we moeten hebben."

De ploeg van Koeman presteert vooralsnog wisselvallig. Barcelona verloor al vier keer in La Liga en had bij verlies tegen Real Sociedad al op 12 punten achterstand van de koploper gestaan. Het Catalaanse elftal kwam ook op achterstand, maar herstelde zich via doelpunten van Jordi Alba en Frenkie de Jong.

"We speelden fantastisch in de eerste helft", aldus Koeman. "Misschien was 2-1 zelfs een beetje te weinig. Real Sociedad is heel goed aan de bal, maar we zetten zoveel druk dat we de bal steeds wisten te veroveren. De spelers hebben enorm veel gelopen. In de tweede helft kreeg Real Sociedad wat kansjes, maar wij verdienden deze zege." Barcelona staat nu 6 punten achter op Atlético Madrid, Real Sociedad en Real Madrid.

Trainer Imanol Alguacil van Real Sociedad was onder de indruk van de ploeg van Koeman. "Dit was het beste Barcelona in lange tijd. Zo hebben we die ploeg lang niet gezien. Zelfs Messi maakte slidings en tackles om de bal te veroveren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.