Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is de ontdekker van Van de Beek: 'Donny had toen al een winnaarsmentaliteit'

Dit is de ontdekker van Van de Beek: 'Donny had toen al een winnaarsmentaliteit'

16 apr 2021, 01:53

Dick Goossens is de ontdekker van Donny van de Beek. Op 25 februari 2021 is Goossens overleden, hij werd 66 jaar oud. De dochter van de voormalig scout van Ajax blikt met het AD terug op zijn carrière.

Goossens speelde op jonge leeftijd in de jeugdafdeling van Ajax. Tot een doorbraak is het echter nooit gekomen. 'Hij was het liefste profvoetballer geworden. Maar in zijn lichting zaten al veel grote jongens, onder wie Johnny Rep', vertelt zijn dochter Tessa in gesprek met het AD.

Jaren later keerde Goossens terug bij de Amsterdammers als scout. Zijn grootste ontdekking was Van de Beek. 'Donny werd gescout door mijn vader en coach Harm Greving. Scouten, dat was destijds een kwestie van: langs de lijn staan en kijken. Wie heeft talent? Dan moest je erachter zien te komen welke vader bij welk jongetje hoorde en daarna moest je de club zien te benaderen.'

Tessa vertelt dat Van de Beek erg behendig, gemotiveerd en enthousiast was op jonge leeftijd. 'Zonder die mentaliteit ga je het niet redden. Zijn ouders wilden meewerken, dat was ook belangrijk. Anders kan iemand toch kiezen voor een lokale club.'

Goossens vertelde eerder in gesprek met het AD dat Van de Beek destijds een spectaculaire ontwikkeling doormaakte. 'Hij was een klein, schuw mannetje. Maar hij had dingen die anderen niet hadden: inzicht, een balletje geven en een enorme drive. Donny had toen al een winnaarsmentaliteit.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.