Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is de nieuwe Red Bull-auto van Max Verstappen

Dit is de nieuwe Red Bull-auto van Max Verstappen

9 feb 2022, 17:31

Max Verstappen heeft zijn nieuwe auto van Red Bull voor het komende seizoen in de Formule 1 onthuld. In de RB18 zal hij dit jaar zijn wereldtitel verdedigen. Bij de eerste aanblik van de auto was de Nederlander vooral te spreken over het nummer 1 op de neus. "Dat ziet er beter uit dan 33", was zijn eerste reactie tijdens een online-presentatie.

De Nederlander zal eind februari in Barcelona voor het eerst achter het stuur kruipen van de auto, die is gebouwd naar de nieuwe technische regels van de internationale autosportfederatie FIA. Hij verheugt zich erop en verwacht ook snel te wennen, maar het rijden met de grotere wielen beschouwt hij als de grootste uitdaging. "De banden zijn veel groter, dus ik ben benieuwd wat het doet met het uitzicht vanuit de cockpit. Het zal wat moeilijker zijn om krappe bochten heel scherp te nemen", zei hij.

De grotere wielen zijn een van de opvallende veranderingen aan het uiterlijk van de Formule 1-auto's. "De nieuwe auto's zijn ontworpen om dichter achter elkaar te kunnen rijden en daarmee inhalen makkelijker te maken. Dus ook onze auto is zo gebouwd. Hij ziet er strak uit", zei teambaas Christian Horner.

De bolide is in kleurstelling niet veranderd. Donkerblauw is de hoofdkleur, rood en geel de steunkleuren. Het zijn de kleuren van Red Bull, de sportdrank die eigenaar is van de renstal. Het logo van Red Bull, de stier, siert als altijd de 'rug' van de bolide. Op de zijkant prijkt nogal prominent de naam van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle, dat in het nieuwe seizoen ook de titelsponsor is van Red Bull Racing.

De auto's zijn vooral zo gebouwd dat ze minder zogeheten 'vuile lucht' naar achteren blazen, zoals de afgelopen jaren het geval was. De bolides kunnen dan korter achter elkaar rijden en dat zou het inhalen vergemakkelijken. De Formule 1 denkt daardoor het spektakel in de race te kunnen vergroten. Om die wervelende wind te laten luwen, is de aerodynamica grondig aangepakt, met als gevolg dat ook de voor- en achtervleugels er heel anders uitzien.

Verstappen wilde bij de presentatie nog niet te veel vooruitlopen op het nieuwe seizoen. "Ik voel nog helemaal geen druk of zo. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe de auto rijdt. Het zal best even wennen zijn door al die veranderingen. Het is niet als vorig jaar van hup, ik spring in de auto en rij weg. We hebben het niet over een upgrade, maar een compleet andere auto. Ik wil eerst weten hoe die auto zich gedraagt op de baan. Ik verwacht er veel van, maar wil het eerst ervaren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.