Terug

Volg Vandaag Inside

Dit heeft Van Rijthoven verdiend met het behalen van vierde ronde Wimbledon

Dit heeft Van Rijthoven verdiend met het behalen van vierde ronde Wimbledon

4 juli 2022, 08:55

Tim van Rijthoven kan Wimbledon met opgeheven hoofd verlaten. De 25-jarige tennisser werd zondagavond in de vierde ronde van het toernooi uitgeschakeld door Novak Djokovic, maar verlaat Londen met een flinke zak aan prijzengeld.

Door het behalen van de vierde ronde op de derde Grand Slam van het jaar speelde de Roosendaler zo'n 190.000 pond bij elkaar, dat is omgerekend ruim 220.000 euro. Vorige maand verdiende de nummer drie van Nederland ook al 98.580 euro met zijn titel in Rosmalen.

Door de geweldige prestatie in Rosmalen steeg de Nederlander al zo'n honderd plaatsen op de wereldranglijst. Van Rijthoven is inmiddels de nummer 104 van de wereld. Op Wimbledon zijn dit jaar geen punten te verdienen voor de wereldranglijst. Dat hebben tennisbonden ATP en WTA besloten nadat Wimbledon bekendmaakte dat Russische en Belarussische tennissers niet welkom zijn dit jaar. Dit heeft te maken met de oorlog in Oekraïne.

Voor Van Rijthoven zit het grasseizoen er nog niet op, want over een week maakt hij nog zijn opwachting op het grastoernooi van Newport. Daar wordt hij vermoedelijk nog toegevoegd aan het hoofdtoernooi. De komende weken staat plaatsing voor de US Open op het spel. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op 29 augustus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.