Terug

Volg Vandaag Inside

'Dit gigantische salaris gaat Matthijs de Ligt verdienen bij Bayern München'

'Dit gigantische salaris gaat Matthijs de Ligt verdienen bij Bayern München'

20 juli 2022, 09:35

Matthijs de Ligt gaat er niet alleen sportief op vooruit met zijn transfer naar FC Bayern München. De Nederlander gaat jaarlijks ook een gigantisch salaris opstrijken bij Der Rekordmeister.

De Duitse tak van Sky Sports schreef eerder al uitgebreid over de transfer van De Ligt naar Bayern München. De 22-jarige oud-Ajacied ondertekende in München een contract tot de zomer van 2027 en gaat volgens Sky Sports maar liefst tussen de zeventien en negentien miljoen euro per jaar verdienen. 

Bayern München heeft dus diep in de buidel moeten tasten voor De Ligt. Juventus ontvangt maar liefst 70 miljoen euro voor de centrale verdediger, wat nog kan oplopen door bonussen tot 80 miljoen euro. En dat maakt hem na zijn eerdere overstap van Ajax naar Juventus de allerduurste Nederlander ooit.

Allerduurste Nederlander ooit

Bayern en Juventus onderhandelden wekenlang over de verdediger, die drie jaar geleden voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juve vertrok. De Italiaanse topclub maakte toen ook nog eens 10,5 miljoen euro over naar zijn inmiddels overleden zaakwaarnemer Mino Raiola. De totale transfersom die aan De Ligt is uitgegeven, na zijn vertrek bij Ajax, komt dan uit op (exclusief de commissie voor Raiola) ruim 145 miljoen euro, dat nog kan oplopen door bonussen tot in totaal 10 miljoen euro.

Dat is ruim meer dan er ooit gespendeerd werd aan een Nederlandse voetballer. Eerder werd er in totaal meer dan 100 miljoen euro uitgegeven aan Virgil van Dijk. Liverpool maakte namelijk 84,65 miljoen voor hem over aan Southampton. FC Groningen ontving 2,75 miljoen van Celtic en de Schotten kregen 16 miljoen van Southampton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.