Terug

Volg Vandaag Inside

Dit bizarre bedrag betaalde een fan voor het WK-shirt van Ronaldo

Dit bizarre bedrag betaalde een fan voor het WK-shirt van Ronaldo

15 dec 2022, 19:10

Tijdens het WK in Qatar zijn de nodige gedragen shirts geveild voor het goede doel. De tenues van de Oranje-internationals gaan gemiddeld voor zo'n 2.500 euro onder de hamer, terwijl het shirt van Cristiano Ronaldo voor een immens bedrag is geveild.

Dat onthult Tijmen Zonderwijk van Matchwornshirt, het bedrijf dat gedragen voetbalshirts veilt voor clubs en bonden. "Wij werken samen met voetbalclubs van over de hele wereld. Nu al meer dan 250 in 30 verschillende landen. Wij organiseren shirt-veilingen live tijdens de wedstrijd. Zo kunnen fans in het stadion of achter de televisie al meebieden op de shirts die de spelers op dat moment aan hebben", zegt Zonderwijk tegenover De Telegraaf.

Het shirt van Oranje-doelman Andries Noppert tijdens de wedstrijd tegen Senegal is naar verluidt voor zo'n 3.500 euro verkocht. Dat is echter niet het duurste item van de Nederlandse equipe. Zo werd het materiaal van aanvoerder Virgil van Dijk verkocht voor 7.000 euro.

De échte klapper maakte het bedrijf met een shirt dat niét afkomstig was van een speler uit het Nederlands elftal. Dat was namelijk die van Ronaldo, die met Portugal strandde in de kwartfinale van het mondiale toernooi. Zijn shirt leverde maar liefst 48.000 euro op. "Dat geld gaat naar de goede doelen van de voetbalclubs waarmee wij samenwerken. In dit geval is dat de stichting voor de werkers aan de stadions in Qatar", besluit Zonderwijk.

René vindt de situatie van Ronaldo bij Portugal stuitend. Kijk het fragment hieronder terug.

René over situatie Ronaldo: 'Dat vind ik echt heel stuitend!'
4:01
René over situatie Ronaldo: 'Dat vind ik echt heel stuitend!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.