Terug

Volg Vandaag Inside

Dit bedrag houdt Ajax exact over van de 100 miljoen euro voor Antony

Dit bedrag houdt Ajax exact over van de 100 miljoen euro voor Antony

31 aug 2022, 08:27

Niet de volledige transfersom van 100 miljoen euro voor Antony gaat naar Ajax. De Amsterdammers verdelen het bedrag onder meer met de speler zelf, zijn entourage en zijn voormalige club São Paulo FC.

Manchester United legt maar liefst 95 miljoen euro neer voor de Braziliaanse aanvaller, wat door bonussen oploopt tot 100 miljoen euro. De variabele bonus van vijf miljoen euro voor Antony is overigens wel alleen voor Ajax. Het is daarmee de grootste transfer ooit voor een Nederlandse club. Ajax verkocht drie jaar geleden Frenkie de Jong voor maximaal 86 miljoen euro aan FC Barcelona.

De Amsterdammers betaalden twee jaar geleden 15,75 miljoen euro voor Antony. De landskampioen van Nederland moet 20 procent van de transfersom van 95 miljoen euro minus de aankoopprijs van Antony afdragen aan zijn oude club São Paulo FC, wat neerkomt op 15,85 miljoen euro, waardoor er nog 79,15 miljoen euro overblijft voor Ajax.

In de Wandelgangen, een online rubriek van Vandaag Inside, blikte Valentijn Driessen eerder al vooruit op het vertrek van Antony naar Manchester United. Bekijk het in de onderstaande video terug.

In de Wandelgangen met Valentijn: 'Ik betwijfel of Antony zal slagen bij Manchester United'
4:55
In de Wandelgangen met Valentijn: 'Ik betwijfel of Antony zal slagen bij Manchester United'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.