Terug

Volg Vandaag Inside

Dirk Kuyt reageert op gokverhalen: 'Dat heeft mij heel erg teleurgesteld'

Dirk Kuyt reageert op gokverhalen: 'Dat heeft mij heel erg teleurgesteld'

23 nov 2021, 21:17

Dirk Kuyt heeft dinsdagavond op RTL7 gereageerd op zijn rol als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse 'godfather' Piet S. Het AD en De Telegraaf meldden begin deze maand dat Kuyt gegokt zou hebben op de illegale goksite Edobet, opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. Daarbij werd gemeld dat het bij Kuyt zou gaan om forse bedragen, soms wel 25.000 euro per dag.

Kuyt reageerde dinsdagavond op RTL7 voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Barcelona en Benfica: 'Allereerst is het natuurlijk heel vervelend om op deze manier in het nieuws te komen. Ik ben vaak op een positieve manier in het nieuws geweest, deze was wat vervelender en niet leuk. Wat mij wel heel erg teleurgesteld heeft, is dat als je zeg maar twintig jaar altijd hebt klaargestaan als voetballer om interviews te geven aan verschillende mediapartners, dat bijna iedereen geen hoor of wederhoor bij mijn persoon heeft gedaan. Om gewoon even mijn kant van het verhaal toe te lichten.'

De analist ging verder: 'Wat ik wel heel erg waardeer is dat John van den Heuvel, vóór het stuk naar buiten kwam, dat aan mij heeft medegedeeld en ook in eerste instantie mijn naam niet wilde noemen omdat ik, en daar wilde ik even op terugkomen, als getuige ben verhoord over een zaak die een aantal jaar terug speelde. Daar ben ik als getuige verhoord en heb ik netjes antwoord op gegeven. Die zaak is afgelopen maart voorgekomen, in februari heb ik een getuigenverklaring afgelegd. Daar heb ik netjes naar eer en geweten op geantwoord. En daarmee was voor mij de zaak af.'

'Omtrent mijn persoon heb ik dus nooit strafbare feiten gepleegd,' aldus Kuyt. 'Ik ben puur gehoord als getuige. En wat ik ook heel graag even wil zeggen is dat de bedragen die genoemd werden, ook door de politieverhoorders, dat dat absoluut niet waar is. Dat heeft nooit plaatsgevonden. Ik heb een gokje gewaagd, net als heel veel mensen gedaan hebben denk ik in hun leven. Daar worden we tegenwoordig in de reclames ook mee platgegooid. Misschien wel iets meer dan de gemiddelde Nederlander. Ik zal ook niet ontkennen dat ik misschien naïef ben geweest, en dat ik het in de toekomst anders ga doen is ook zeker een feit. Maar ik heb geen enkele criminele activiteit gedaan en dat heeft de politie mij ook bevestigd.'

'Mijn stukje van die hele grote zaak vond plaats in maart, het is eigenlijk al heel lang klaar. Des te vervelender dat mensen toch heel graag dat nog aan de media willen geven. Maar daarmee is voor mij de kous af. Ik richt me op de toekomst en op vanavond,' concludeerde Kuyt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.