Terug

Volg Vandaag Inside

Dirk Kuyt over nieuwe trainersklus: 'De perfecte volgende stap in mijn carrière'

Dirk Kuyt over nieuwe trainersklus: 'De perfecte volgende stap in mijn carrière'

28 dec 2023, 17:58

Dirk Kuyt heeft tot het einde van dit seizoen een contract getekend bij het Belgische Beerschot, dat tweede staat op het tweede niveau van België. "De perfecte volgende stap in mijn carrière."

“Ik ben blij dat ik bij een club kan tekenen met zo’n mooie geschiedenis”, vertelt Kuyt op de website van zijn nieuwe club. “Daar hou ik van, clubs met een rijke traditie en historie. Ik vond Beerschot de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om met heel veel energie en zin te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.”

Volgens Kuyt is hij een coach die houdt van een aanvallend voetbal met een hoge intensiteit. "Wat dat betreft, denk ik dat de club Beerschot ook heel goed bij mij past. ‘Bloed aan de palen’, alles geven om een wedstrijd te winnen, dat is wie ik ben als mens. Zo was ik in het verleden als voetballer, maar zo ben ik nu ook als trainer."

Kuyt is de opvolger van de Oostenrijker Andreas Wieland, die vrij onverwacht zijn contract liet ontbinden om technisch directeur te kunnen worden van LASK Linz.

De 104-voudig international zat sinds november 2022 zonder club, nadat hij was ontslagen bij ADO Den Haag. Van de zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie won ADO er onder Kuyt slechts vier. Hij was eerder jeugdcoach bij Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.