Terug

Volg Vandaag Inside

Dirk Kuyt: 'Hij is een van de beste trainers die Feyenoord heeft gehad'

Dirk Kuyt: 'Hij is een van de beste trainers die Feyenoord heeft gehad'

23 nov 2021, 18:44

Dirk Kuyt heeft in gesprek met BBC Schotland gereageerd op de aanstelling van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers. Kuyt denkt dat Van Bronckhorst, die onder andere kampioen werd met Feyenoord, ook bij de Schotse topclub succesvol kan zijn.

'Ik denk dat dit de perfecte volgende stap voor hem is,' begint Kuyt. 'Gio is een heel relaxed persoon. Hij is niet erg emotioneel, maar hij aarzelt niet om moeilijke beslissingen te nemen. Hij zegt altijd dat hij die beslissingen neemt om het team de beste kans te geven om te winnen. In mijn tweede periode bij Feyenoord was ik onder hem de aanvoerder en zijn vriend, maar hij zette me op de bank. Dat moet moeilijk voor hem zijn geweest, maar hij deed het voor het team.'

'Hij was altijd erg rustig. Zelfs in zijn eerste seizoen toen we het moeilijk hadden in de competitie raakte hij nooit in paniek en lukte het ons om de beker te winnen,' vervolgt Kuyt. 'Het jaar daarna werden we voor het eerst in achttien jaar landskampioen. Ik denk dat hij ook bij Rangers heel succesvol kan zijn. Hij is één van de beste trainers die Feyenoord heeft gehad en die ervaring neemt hij met zich mee.'

Afgelopen weekend zat Van Bronckhorst tijdens de halve finale van de beker tussen Rangers en Hibernian (1-3) op de tribune. Kuyt zegt daarover: 'Het is typisch Gio om de eerste wedstrijd vanaf de tribune te bekijken. Het is moeilijk om direct aan het begin veranderingen door te voeren, dus hij zal goed voorbereid zijn voor de wedstrijd van donderdag.'

'Steven Gerrard, een andere goede vriend van mij, heeft geweldig werk verricht en hopelijk zal Gio net zo succesvol zijn. Hij heeft een goed team om zich heen: Roy Makaay is een hele goede trainer. Het belangrijkste voor Gio is om wedstrijden te winnen. Het gaat niet om tiki-taka, het gaat om winnen. Hij houdt van aanvallen, kent het 4-3-3 systeem en zal voortborduren op het werk dat Gerrard heeft gedaan,' concludeert Kuyt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.