Terug

Volg Vandaag Inside

Dirk Kuijt: 'We hebben bij ADO in een hele onveilige omgeving gewerkt'

Dirk Kuijt: 'We hebben bij ADO in een hele onveilige omgeving gewerkt'

12 mrt 2023, 12:30

Dirk Kuijt vindt dat zowel hij als Daryl Janmaat in een onveilige omgeving hebben gewerkt bij ADO Den Haag. Kuijt vertelde zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie dat de club hen niet goed heeft beschermd.

De ex-trainer van ADO vertelt dat hij er alles aan gedaan heeft bij de Hagenezen. "Ik was heel erg gebrand om door te gaan om die play-offs alsnog te halen en dat die er in hadden gezeten. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, alleen alles wat ik heb gedaan heb ik met volle overgave gedaan. Ik begrijp dat je als club op een moment een beslissing moet nemen dat je niet doorgaat met een trainer."

Kuijt heeft het idee dat hij en Janmaat bij de club in het diepe zijn gegooid. "Ik denk dat Daryl en ik in een hele onveilige omgeving hebben gewerkt. We waren vaak meer met randzaken bezig dan met ons vak. Het was de bedoeling dat Daryl meer in opleiding zou zijn als technisch directeur, dan dat die dat direct zou worden. Als je direct de eerste dag met spelers op de foto staat met spelers waarvan je niet weet wie ze echt zijn, dan ben je niet beschermd als trainer en ook niet als toekomstig technisch directeur."

Verder verwijt hij algemeen directeur Edwin Reijntjes dat hij Dick Advocaat heeft benaderd, voor in eerste instantie een adviserende rol, zonder hem en Janmaat daarvan op de hoogte te stellen. Ook omdat de Amerikaanse eigenaren van de club bezig waren Paul Tisdale binnen te halen om Kuijt te ondersteunen.

"Dick is een fantastische trainer met ontzettend veel ervaring. Maar ik kan niet én Paul Tisdale én Advocaat zomaar even laten binnenstromen. Dat zijn twee kapiteins. Het is al moeilijk om één kapitein binnen te halen, Natuurlijk sta je ervoor open om je best te doen voor de club, maar als je daar niet in meegenomen wordt… Ik werd gebeld met de boodschap dat ik 'morgen' moest komen omdat er heel belangrijk nieuws was. Ik wist wat het was, maar weet ook dat er iemand anders op het punt stond om binnen te komen. Dat maakt het lastig," besluit Kuijt.

Wesley Sneijer vertelde in Veronica Offside dat de spelers van ADO Den Haag niet tevreden waren over het functioneren van Dirk Kuijt. Bekijk hieronder het volledige fragment.

Wesley: 'ADO-spelers klaagden bij mij over Dirk Kuijt'
2:41
Wesley: 'ADO-spelers klaagden bij mij over Dirk Kuijt'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.