Terug

Volg Vandaag Inside

Dirk Kuijt over mislukt avontuur bij ADO Den Haag: 'Ik dacht dat ik dat allemaal wel even zou doen'

Dirk Kuijt over mislukt avontuur bij ADO Den Haag: 'Ik dacht dat ik dat allemaal wel even zou doen'

12 dec 2023, 19:21

In de laatste aflevering van de KieftJansenEgmondGijp-podcast heeft tafelgast Dirk Kuijt zich uitgesproken over zijn trainersperiode bij ADO Den Haag: “Ik kwam bij ADO en ik dacht: dat ga ik wel even doen”.

Kuijt begint over zijn rumoerige start bij de Haagse club, waar hij na zeventien wedstrijden werd ontslagen: “De fout die ik voor mezelf gemaakt heb, is dat ik dacht dat ik dat allemaal wel even zou doen. Er was niet echt een technisch directeur, en ik was wel heel erg bezig met mijn eigen team en staf, waarvan ik vanuit de opleiding geleerd had dat je dat allemaal voor elkaar moet hebben. Maar eigenlijk is dat veel minder belangrijk dan goede mensen boven je hebben, zodat je je kunt focussen op datgene waarvoor je bent aangesteld. En dat is werken met de groep en de resultaten binnenhalen.”

Wim Kieft vraagt of hij zich wel kon verplaatsen in de jongens, doelend op het lagere niveau dan Kuijt gewend is als oud-speler van o.a. Liverpool: “Ik vond het heel interessant om dat mee te maken. Maar je komt dan in situaties waarin je denkt dat je heel duidelijk bent, maar je toch steeds moet terugschakelen om het nog begrijpelijk te maken. Dat heb ik wel gehad, dat er jongens naar mij toe komen: ‘Trainer, je legt het uit, we trainen het, we gaan de wedstrijd spelen, alles wat je zegt klopt. Maar toch begrijpen we bepaalde dingen niet.’ Ja, dan moet je terug gaan schakelen.”

“Ergens denk je dan dat het nog komt, maar die tijd krijg je dan niet. Maar ik heb wel veel leermomenten gehad, en die heb je denk ik ook nodig als trainer,” besluit Kuijt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.