Terug

Volg Vandaag Inside

Kuijt lovend over Brobbey: ‘Ik denk wel dat hij nog iets meer heeft dan ik’

Kuijt lovend over Brobbey: ‘Ik denk wel dat hij nog iets meer heeft dan ik’

12 dec 2023, 20:53

Dirk Kuijt heeft zich in de podcast van KieftJansenEgmondGijp positief uitgelaten over Ajax-spits Brian Brobbey: ‘Ik denk wel dat hij nog iets meer heeft dan ik’.

Kuijt is erg te spreken over de Ajax-aanvaller: “Hij is wel één van de betere spitsen op de Nederlandse velden. Op dit moment zie ik ook niet iemand die beter is dan hij in het Nederlands elftal,” aldus de oud-international.

Wim Kieft stelt vervolgens dat de vroegere speelwijze van Kuijt in zekere zin op die van Brobbey lijkt. “Klopt inderdaad, hij gebruikt ook heel veel kracht. Hij is wendbaar, en hij heeft ook wel dat explosieve. Ik denk wel dat hij nog iets meer heeft dan ik, als ik eerlijk ben. Hij is nóg sterker.”

Kuijt ontmoette Brobbey vaker als tegenstander in zijn tijd als trainer van Feyenoord O-19: “Het enige waar hij in de jeugd moeite mee had, is dat hij het vaak niet negentig minuten lang vol kon houden. Hij kon niet negentig minuten lang het niveau halen dat verwacht wordt. Ik denk dat het vooral komt doordat hij zó explosief is.”

“Hij is gewoon heel krachtig, heel bonkig. Ieder lichaam is anders en hij moet zijn lichaam weer anders trainen, net als ik dat had. Het fitste word je gewoon door wedstrijden te spelen. Ik vind hem wel echt een hele goede spits,” zo besluit Kuijt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.