Terug

Volg Vandaag Inside

Directie van PSV levert 20 procent loon in

Directie van PSV levert 20 procent loon in

25 apr 2020, 09:55

De directie van PSV gaat 20 procent loon inleveren voor de periode dat de Brabantse club door de coronacrisis zonder publiek moet spelen. Dat zei algemeen directeur Toon Gerbrands in het tv-programma Op1.

"Als we tot aan de kerst zonder publiek zouden moeten spelen, halen we 12 tot 14 miljoen euro niet binnen", liet de topman van PSV weten. "Dat betekent dat we niet alleen de supporters en sponsoren om solidariteit vragen, maar ook de organisatie zelf. De directieleden zullen 20 procent van hun salaris inleveren zo lang we zonder publiek moeten voetballen. Daar hebben we geen vakbond voor nodig om dat te regelen."

Gerbrands sprak eerder op vrijdag ook al met de spelers van PSV over een mogelijk loonoffer. "Ja, die discussie hebben we eveneens al geopend. We hebben uitgelegd wat de impact van deze crisis is en wat de supporters en sponsoren eraan doen. Volgende week volgt opnieuw een gesprek. We gaan iets sneller, denk ik, dan de spelersvakbond VVCS op dit gebied, maar ik denk dat we niet kunnen wachten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.