Terug

Volg Vandaag Inside

'Directeurtje verdient een standbeeld op het Mediapark als hij afscheid neemt van de tv-wereld'

'Directeurtje verdient een standbeeld op het Mediapark als hij afscheid neemt van de tv-wereld'

13 dec 2022, 20:26

Rob Goossens is lovend over Marco Louwerens, beter bekend als Directeurtje: "Mocht hij afscheid nemen van de tv-wereld, dan verdient hij een standbeeld op het Mediapark."

"De meeste directeuren in de televisiewereld zijn volstrekt onbekend bij het grote publiek en dat is misschien maar beter ook," begint Rob zijn column in Veronica Superguide. "Des te opvallender is het dat vaste kijkers van mijn favoriete programma Vandaag Inside meteen weten over wie ik het heb bij het woord ‘directeurtje’. Marco Louwerens natuurlijk, de man die bij Talpa de scepter zwaait over alle tv-zenders."

"Na een uitzending heeft hij me weleens gigantisch uit de brand geholpen bij het tankstation," vervolgt de deskundige van RTL Boulevard. "Met hem over de tv-wereld praten is altijd fijn omdat hij gewoon zijn mening geeft. Klinkt vrij normaal, maar het is tamelijk uniek in de tv-wereld waar de meeste mensen liever hun tong afbijten dan dat ze per ongeluk op de lange tenen van een collega gaan staan. En daar zijn er nogal wat van in Hilversum."

Rob heeft daarnaast met veel plezier gekeken naar het optreden van Marco Louwerens als Sinterklaas bij De Oranjewinter: "Tussen alle middelmatige hulpsinterklazen die Hilversum voortgebracht heeft, torent Louwerens er ver bovenuit met zijn geniale act als schunnige Sinterklaas. Ook dit jaar was hij weer opperbest in De Oranjewinter. Voor iemand die het slechts als hobby doet, vind ik het ontzettend knap hoe goed de opbouw in elkaar zat: eerst een opwarmertje, daarna een spervuur aan grappen en vervolgens de cadeautjes met allemaal hun eigen punch line. Zelfs de afsluitende 'koekoek' was perfect uitgevoerd."

"Door dit optreden realiseerde ik me echter ook iets minder leuks," gaat Rob verder. "Het zou zomaar kunnen dat hij bezig is met zijn laatste maanden als televisiedirecteur. Tijdens de uitzending vertelde hij mistroostig dat het zijn laatste keer was als Sinterklaas. Dat zal te maken hebben met de geplande samenvoeging van Talpa met RTL. In het fusiebedrijf is waarschijnlijk geen plaats voor Louwerens."

"Mocht hij afscheid nemen van de tv-wereld, dan verdient hij een standbeeld op het Mediapark. Niet zozeer als directeur, maar meer als een herinnering aan de hordes mensen die ervan dromen om een bekende presentator te worden en zich in allerlei onbeduidende programma’s laten rommelen. Je hóéft namelijk niet veel op televisie te zijn om een onuitwisbare indruk te maken. Kijk maar naar directeurtje: uiteindelijk is, als je iets vindt dat perfect bij je past, één keer per jaar meer dan genoeg," concludeert Rob.

Kijk hieronder het hilarische optreden van Marco Louwerens als Sinterklaas bij De Oranjewinter terug!

Sinterklaas zet studio op z’n kop: Deens model voor Johan, dildo op hoofd René!
16:42
Sinterklaas zet studio op z’n kop: Deens model voor Johan, dildo op hoofd René!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.