Terug

Volg Vandaag Inside

Directeur FC Groningen: 'We hadden in dat vak 25 extra beveiligers neergezet'

Directeur FC Groningen: 'We hadden in dat vak 25 extra beveiligers neergezet'

14 mei 2023, 16:15

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen maakte na de gestaakte wedstrijd tegen Ajax een moedeloze indruk. Supporters van de sinds vorige week gedegradeerde club gooiden in de openingsfase tot twee keer toe meerdere stukken vuurwerk (rookbommen) op het veld. Het zorgde ervoor dat de wedstrijd al snel werd gestaakt.

"Als iemand de gouden oplossing heeft hoe we dit kunnen voorkomen, dan hoor ik het graag", zei Gudde tegen ESPN. "We hadden vooraf heel veel signalen dat dit kon gebeuren. We hebben veel contact gehad met de gemeente en met de politie. Zelfs met internationale politieteams, omdat we hoorden dat bevriende supportersgroepen uit Duitsland en België zouden komen. In het vak waaruit het vuurwerk werd gegooid, hadden we 25 extra beveiligers neergezet."

Dat supporters het vuurwerk ondanks controles toch het stadion binnen kregen, verwonderde Gudde niet helemaal. "Dat kun je een beetje vergelijken met gevangenissen waar ook spullen binnen komen. Dan gaat het op plaatsen op het lichaam waar je niet bij kan komen", aldus de directeur, die aangaf dat Groningen dit seizoen al ongeveer honderd stadionverboden heeft opgelegd. "En daar komen er nu weer een aantal bij. Het is vreselijk dat je met zulke intenties naar een stadion komt. Dit schaadt de club enorm."

Bekijk hieronder het interview met Wouter Gudde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.