Terug

Volg Vandaag Inside

Directeur FC Groningen nederig na degradatie: 'Dat heeft voor een heel giftige cocktail gezorgd'

Directeur FC Groningen nederig na degradatie: 'Dat heeft voor een heel giftige cocktail gezorgd'

7 mei 2023, 18:58

Algemeen directeur Wouter Gudde steekt de hand in eigen boezem na de degradatie van FC Groningen. Bij ESPN verklaart hij waar het dit seizoen is misgegaan bij de noorderlingen.

Degradatie kan voor de club uit het noorden niet meer afgewend worden na dat het zondagmiddag gelijkspeelde bij Go Ahead Eagles (1-1). Gudde vertelt dat de degradatie van de 'Trots van het Noorden' hem pijn doet: "Ik zie heel verdrietige gezichten, met name bij mensen die al héél lang bij deze club werken. Ik sta hier met een schaamtegevoel." Hij vertelt dat het voor de Noorderlingen een financiële klap is en dat ze in één keer terug moeten keren naar de Eredivisie.

De algemeen directeur ziet twee hoofdredenen voor het rampseizoen van Groningen: "We hebben de meest essentiële dingen verkeerd gedaan. De teamsamenstelling klopte niet. Niet alleen qua leeftijd en ervaring, maar ook kwalitatief. Individueel hebben we nog wel interessante spelers, maar als team is het niet goed genoeg. Daarnaast heeft de samenstelling van de staf in de zomer er continu voor gezorgd dat we niet verder kwamen en dat er onrust was."

Gudde is zich ervan bewust dat dit onder zijn leiding is gebeurd: "Dat bij elkaar heeft voor een heel giftige cocktail gezorgd, waardoor het verkeerd is gegaan. Ik ben eindverantwoordelijk en dat geeft gewoon een heel vervelend klotegevoel. Daar komt ook de schaamte vandaan", besluit hij.

Bekijk hieronder het interview met Wouter Gudde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.