Terug

Volg Vandaag Inside

Dinamo Kiev mogelijk laatste horde voor Ajax

Dinamo Kiev mogelijk laatste horde voor Ajax

14 aug 2018, 22:39

KIEV (ANP) - Mocht Ajax dinsdagavond Standard Luik uitschakelen in de derde voorronde van de Champions League, dan is Dinamo Kiev de laatste horde op weg naar het hoofdtoernooi. De Oekraïense club versloeg in eigen huis Slavia Praag met 2-0 en dat was na de 1-1 in Tsjechië voldoende om door te gaan.

De Sloveen Benjamin Verbic maakte in de twaalfde minuut de 1-0 en Artem Biesiedin uit Oekraïne verdubbelde een kwartier voor tijd de marge.

In 2010 bereikte Ajax ten koste van Dinamo Kiev via de play-offs het hoofdtoernooi van de Champions League. In de uitwedstrijd werd het 1-1 en in de Amsterdam Arena werd het 2-1, dankzij doelpunten van Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui.

Als Ajax zich ontdoet van Standard, dan begint het tegen Dinamo Kiev met een thuiswedstrijd op 22 augustus.

Dinamo Kiev eindigde vorig seizoen als tweede in de competitie, op twee punten achterstand van Sjachtar Donetsk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.