Terug

Volg Vandaag Inside

Dijks: ‘Dit was de zwaarste periode uit m’n carrière’

Dijks: ‘Dit was de zwaarste periode uit m’n carrière’

3 sep 2020, 18:58

Mitchell Dijks zit inmiddels weer in Bologna om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De afgelopen zomer was hij een aantal weken in Nederland om bij te komen van een lange en zware periode. Veronica Inside zocht hem op en we spraken hem in zijn woonplaats Purmerend.

Voordat Dijks naar Nederland kwam, moest hij met Bologna een loodzwaar programma afwerken. Twaalf wedstrijden in amper zes weken tijd; het zorgt voor weinig rust bij de Nederlandse verdediger die voor de corona-onderbreking moest herstellen van een voetblessure.

‘Het was een hectische periode voor mij. Ik kwam terug van een blessure en toen kwam corona. In anderhalve maand moesten we 12 wedstrijden spelen’, zo begint Dijks. ‘Ik moet zeggen dat dit denk ik de zwaarste periode van mijn carrière is geweest. Mentaal en fysiek. Een wedstrijd per drie dagen. Voor mij was dat heel zwaar.’

Dijks heeft het nog steeds naar zijn zin bij Bologna. Transfergeruchten van Atalanta doet hij dan ook van de hand. ‘Ik heb zelf zoiets van ik ben Bologna en ik heb het naar mijn zin. Mensen houden van me daar. De trainer en directeur die vertrouwen mij. Ik kreeg ook een berichtje van de directeur vorige week. ‘Ja Mitch, ik hoop dat alles goed gaat met je voet, ik zie je snel tractor.’ Dat is zo mooi. Ik kan wel zeggen dat er interesse is maar ik heb het zo naar mijn zin. Ik krijg nu weer kippenvel want dat is zo fijn voor een speler’, aldus Dijks.

Bekijk het hele interview met Mitchell Dijks hieronder. Zo vertelt hij onder meer ook nog over hoe de dames in Italië zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.