Terug

Volg Vandaag Inside

Dierenrechtenorganisatie wil verbod op dierenbeelden in draaimolens

Dierenrechtenorganisatie wil verbod op dierenbeelden in draaimolens

8 feb 2024, 13:00

Dierenorganisatie PETA wil dat beelden van dieren verdwijnen uit draaimolens, omdat dit kinderen het idee kan geven dat dieren er alleen maar zijn voor ons amusement.

“Draaimolens met dierenthema vieren onbedoeld de uitbuiting van bewuste wezens”, begint de organisatie op hun website in een brief gericht aan Change Rides, de grootste producent van draaimolens in de Verenigde Staten. “Dieren die worden gebruikt voor ritten en andere vormen van vermaak – waaronder kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen – worden opgesloten en onderworpen aan slavernij, en zijn nooit vrij om hun eigen leven en interesses na te streven. Ze worden soms ook geslagen, gemarteld en zelfs afgeslacht als hun lichaam versleten is.”

De organisatie stelt dat kinderen leren door te spelen. "En als we ze leren om respect en compassie te hebben voor alle levende, voelende wezens kan dat helpen bij het creëren van een wereld die rechtvaardiger en barmhartiger is."

Volgens PETA zouden de beelden van dieren vervangen moeten worden door auto’s, vliegtuigen, ruimteschepen, bulldozers, vallende sterren, regenbogen en bezems.

De Efteling

PETA Nederland denkt dat de Efteling er ook goed aan zou doen om dierenbeelden in draaimolens te verwijderen. "Het pretpark heeft een voorbeeldfunctie en een enorme invloed op andere pretparken. Als het alleen al aangeeft dat het dit overweegt of erover wil nadenken, dan brengen we een hele belangrijke discussie op gang. Tijden veranderen”, vertelt adviseur Janneke Hogervorst van PETA aan het Algemeen Dagblad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.