Terug

Volg Vandaag Inside

Dierenrechtenorganisatie woedend op Memphis: 'Voorbeeld van onzekere man'

Dierenrechtenorganisatie woedend op Memphis: 'Voorbeeld van onzekere man'

3 apr 2020, 14:36

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft forse kritiek op Memphis Depay. De voetballer van Olympique Lyon en Oranje plaatste op Instagram foto's waarop hij poseert met een zogenoemde jonge lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Nadat eerder al dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection de actie van Depay had veroordeeld, kwam daar vrijdag een verklaring van PETA overheen.

'Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen', stelt campagne-adviseur Mimi Bekhechi namens die organisatie.

Memphis kreeg ook van volgers tal van reacties, positief en negatief. Inmiddels verdedigde hij zich door te stellen dat lijgers sowieso niet in het wild leven en hij het dier bovendien niet thuis houdt. 'Lijgers zijn door mensen gecreëerd, ze worden niet in het wild geboren. Ik ben een dierenliefhebber', liet hij in een videoboodschap weten.

'Wilde dieren horen in het wild thuis', stelt PETA echter. 'Grote katten die voor fotosessies worden gebruikt, worden kort na de geboorte bij hun moeder weggerukt, hun klauwen en tanden worden verwijderd en ze worden vaak gedrogeerd zodat ze kunnen worden gehanteerd.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.