Terug

Volg Vandaag Inside

Dierenrechtenclub roept vrouwen op geen seks te hebben met vleesetende mannen

Dierenrechtenclub roept vrouwen op geen seks te hebben met vleesetende mannen

21 sep 2022, 19:33

Dierenrechtenclub PETA roept vrouwen op om geen seks meer te hebben met mannen, zolang ze nog vlees eten, meldt De Telegraaf. De internationale organisatie wil daarmee afdwingen dat mannen overstappen op plantaardig voedsel.

Een 'seksstaking' kan volgens PETA in Duitsland een manier zijn om mannen onder druk te zetten. Daniel Cox, campagneleider bij de PETA Duitsland, laat aan Bild weten: "Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten."

Cox hoopt daarom dat vrouwelijke bondgenoten een seksstaking beginnen om de wereld te redden. Dat doet hij op basis van een vorig jaar gepubliceerd onderzoek, waaruit blijkt dat mannen voor 41% meer bijdragen aan klimaatverandering dan vrouwen, vooral door consumptie van dierlijk voedsel. Ook laat hij weten: "En elk niet geboren kind bespaart 58,6 ton CO₂ -equivalenten per jaar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.