Terug

Volg Vandaag Inside

Diego Simeone klapt tijdens minuut stilte voor Maradona

Diego Simeone klapt tijdens minuut stilte voor Maradona

28 nov 2020, 22:30

In het lege Mestalla-stadion van Valencia klonk tijdens de minuut stilte voor de overleden Diego Maradona ook applaus. Het was afkomstig van Diego Simeone, de Argentijnse trainer van Atlético Madrid die aan het begin van zijn eigen voetbalcarrière bij Sevilla nog een jaar samenspeelde met Maradona. Terwijl de 22 spelers op het veld stil waren, klapte de zichtbaar geëmotioneerde Simeone in zijn handen voor de man die Argentinië in 1986 de wereldtitel bezorgde.

De 50-jarige trainer van Atlético had eerder in de week al gereageerd op de dood van Maradona. "Een mythisch persoon heeft ons verlaten, een Argentijn die al zijn rebelse streken gebruikte om te vechten voor positieve en negatieve dingen. Mijn generatie groeide op met Maradona, we keken allemaal naar hem toen we begonnen met voetballen", zei Simeone. "Hij was onze gids, hij leerde ons hoe het spel gespeeld moest worden. Hij heeft ons zoveel geleerd. Onze voetbalidentiteit is ontstaan door naar hem te kijken. Bij Sevilla nam hij me op een fantastische manier onder zijn hoede. Hij liet me ook zien wat het betekent om voor Argentinië te spelen. Ik voel dat hij altijd bij ons is."

Atlético Madrid won met 1-0 van Valencia door een eigen doelpunt van Toni Lato. De ploeg van Simeone is dit seizoen nog ongeslagen in de Spaanse competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.