Terug

Volg Vandaag Inside

Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden

Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden

25 nov 2020, 18:23

Verschillende Zuid-Amerikaanse media weten te melden dat de voormalig legendarische voetballer Diego Armando Maradona op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval is overleden.

De Argentijnse sterspeler kampte na zijn voetbalcarrière met veel gezondheidsproblemen. Begin november werd hij getroffen door een hersenbloeding. CNN Brazilië is vandaag het eerste medium dat het overlijden van de ster meldt.

Maradona past naadloos in het rijtje met Johan Cruijff, Pelé, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Hij behoort tot de groten der aarde. Maradona begon zijn carrière bij Argentinos Juniors. Hij speelde daarna onder meer voor Boca Juniors, FC Barcelona en Napoli. In clubverband speelde hij 491 wedstrijden waarin hij 259 doelpunten wist te maken.

Voor het nationale elftal van Argentinië speelde hij meer dan 90 wedstrijden. In 1986 won hij met Argentinië het WK door in de finale West-Duitsland te verslaan. Dat toernooi werd hét toernooi van Maradona doordat hij vijf doelpunten wist te maken. Tevens maakte hij tijdens dat WK het doelpunt met De Hand van God; een goal die voor altijd in de boeken zal staan.

Na zijn voetbalcarrière kamte Maradona met veel verschillende gezondsheidsproblemen. Zo was hij verslaafd aan drank en drugs. Zijn overleden betekent het einde van een tijdperk.

Maradona is 60 jaar geworden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.