Terug

Volg Vandaag Inside

‘Die opmerking van Johan Derksen was minder leuk om te horen’

‘Die opmerking van Johan Derksen was minder leuk om te horen’

3 juli 2021, 17:23

Hoe goed Kostas Lamprou ook presteert, in interviews en aan talkshowtafels blijft de lengte van de Griek onderwerp van gesprek. Zo ook bij Veronica Inside. Echter heeft Lamprou, 1,78 meter lang, weinig moeite met de kritiek. 

‘Ach, ze doen maar’, zegt de doelman in gesprek met De Stentor. Om de opmerking van René van der Gijp, die ooit bij Veronica Inside verkondigde dat Lamprou alleen geschikt is als ijshockeydoelman, kan Lamprou wel lachen. ‘Ja, dat was wel een goede. Voetbalhumor’, zo oordeelt de 29-jarige Griek

‘Ik ben misschien wat kleiner, maar ik compenseer dat door goed mee te voetballen’, legt Lamprou uit. ‘Verder heb ik een uitstekende sprongkracht en uitstekende reflexen. Ik kan het toch niet meer veranderen. En ik hoef het ook niet meer te veranderen. Ik ben blij zoals ik ben.’

Toch vallen niet alle opmerkingen over de lengte van Lamprou goed bij de doelman. Johan Derksen omschreef Lamprou eens als ‘kabouterkeeper’ en vond hem niet geschikt voor het topvoetbal. ‘Die opmerkingen waren niet leuk om te horen’, zegt Lamprou. 'Dan wordt het persoonlijk. Maar dat is zijn manier van doen. Al heb ik wel de indruk dat je dat soort opmerkingen wel wat minder vaak hoort.’

De 29-jarige Griek verhuisde onlangs transfervrij van RKC Waalwijk naar PEC Zwolle, waar hij een contract ondertekende voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Lamprou speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse. Met Ajax pakte hij in 2019 de dubbel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.