Terug

Volg Vandaag Inside

'Die ambitie moet je uitspreken: we willen met Ajax de Europa League winnen'

'Die ambitie moet je uitspreken: we willen met Ajax de Europa League winnen'

15 feb 2023, 00:00

Davy Klaassen heeft de Europese ambitie van Ajax uitgesproken: de Amsterdammers willen dit seizoen de Europa League winnen. Donderdag neemt de ploeg van trainer John Heitinga het op tegen 1. FC Union Berlin.

Onder leiding van Heitinga wist Ajax vier duels op rij te winnen. "Het voetbal moet nog beter, maar dat lukt alleen als je wint", zegt Klaassen in een interview met Het Parool. "Dat is de bevestiging dat je op de goede weg bent. Dan komt de connectie met het publiek vanzelf weer terug, want die was ook weg."

Klaassen wilde met het Nederlands elftal het WK in Qatar winnen, waar hij scoorde tegen Senegal. "Maar persoonlijke hoogtepunten tellen niet. Wat blijft is de teleurstelling na de uitschakeling tegen Argentinië, want we waren daar om wereldkampioen te worden. Anderen kunnen dat niet realistisch vinden, of er lacherig over doen, maar dat boeit niet. Ik vind dat je die ambitie moet uitspreken: we willen met Ajax ook de Europa League winnen."

Tot slot gaat Klaassen nog in op het pijnlijke afscheid van Daley Blind bij Ajax. "Pijnlijk. Het was moeilijk om te zien als Ajacied, maar ook als vriend. Voetbal is een rare wereld. Snel. Vluchtig. Je verbaast je soms over dingen die gebeuren, maar je kunt er niet te lang bij stilstaan. Ajax moet door, Daley moet door", aldus Klaassen.

Ajax met fitte Bergwijn tegen Union Berlin

Ajax is met Steven Bergwijn begonnen aan de laatste training voor het thuisduel van donderdagavond met 1. FC Union Berlin in de Europa League. De aanvaller oefende volledig mee en leek geen last meer te hebben van een bovenbeenblessure die hem zondag het thuisduel met RKC Waalwijk kostte.

De Amsterdammers spelen volgende week de uitwedstrijd tegen Union Berlin. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales van de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.