Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Schreuder getipt als nieuwe trainer Ajax: 'Het is ultra-aanvallend'

16 mrt 2024, 21:09

Oud-voetballer Anco Jansen ziet in Dick Schreuder de ideale nieuwe trainer voor Ajax. Jansen maakte Schreuder van dichtbij mee bij PEC Zwolle en denkt dat de huidige trainer van CD Castellón een uitstekende kandidaat is om John van 't Schip op te volgen.

"Ik heb Dick Schreuder van dichtbij meegemaakt en ook gezien hoe hij met een ploeg werkte en dat geheel naar zijn eigen stijl en echt naar zijn hand heeft gezet, met beste wel innovatieve dingen", zegt Jansen bij Voetbalpraat op ESPN. "Dat was ook geen selectie waarvan iedereen dacht: daar gaan we even mee promoveren. Dat gebeurde wel, met een nieuw systeem."

 Schreuder koos in het promotieseizoen van PEC Zwolle in 2022/2023, vaak voor een 3-4-1-2-formatie. "Waar normaal altijd met vleugelspitsen werd gespeeld, koos hij voor iets anders en legde uit: we gaan wel heel aanvallend spelen. Dat was het ook: het was ultra-aanvallend", vervolgt Jansen. "Met jongens die op andere posities gingen spelen en die kwamen dan opeens heel erg uit de verf."

"Ik vind hem ook een beetje gek, in de goede zin van het woord", gaat Jansen verder. "Hij zit er echt bovenop. Lopen is bij hem een heel belangrijk onderdeel. Hij laat zijn ploegen altijd met een ongelooflijke intensiteit voetballen. Het is echt heel aanvallend, met zeven, acht spelers in de zestien. Ik zie dat bij Ajax wel zitten. Ik zou hem graag bij Ajax zien", aldus de oud-voetballer van onder meer FC Emmen en PEC Zwolle.

De Vandaag Inside-tafel reageerde vrijdagavond op de afgang van Ajax in de Conference League tegen Aston Villa. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.